Selecteer een pagina

Lotte Vanhalst

Remote Werk Consultant

Hoe ervoor zorgen dat jouw bedrijf op de juiste manier remote werk integreert

Strategische Consultancy

Consultancy op het gebied van beleid, procedures, tools en organisatie.

Team Consultancy

Consultancy op het gebied van hoe te communiceren in jouw team en ervoor te zorgen dat jouw werknemers betrokken blijven.

Wil je remote werken toelaten in jouw bedrijf, maar zit je met een aantal vragen of weet je niet waar te beginnen?

Gedurende de pandemie werden we verplicht om ineens allemaal thuis te werken. Alhoewel we zagen dat werknemers productiever waren, ontdekten we ook een aantal negatieve effecten, bijvoorbeeld isolatie.  Dit komt omdat het beleid, de tools, procedures en cultuur niet aangepast werden en dus nog gebaseerd waren op hoe er op kantoor gewerkt wordt.

Hoe het beleid en de procedures in jouw organisatie aanpassen?

Welke tools gebruiken?

Welke organisatorische bedenkingen moet je maken?

Wat op het vlak van HR?

Hoe moet je de cultuur aanpassen naar remote werk?

Hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers betrokken blijven?

Wat op vlak van communicatie?

Remote werk is niet moeilijk om te doen of te implementeren, maar het vraagt wel opzoekwerk en veel tijd om de resources te verwerken. Bovendien heeft het een enorme impact op het welzijn van jouw personeel en bijgevolg de resultaten van jouw bedrijf. Als je eerst dingen uitprobeert, zonder een oog op het geheel, kan dit nefaste gevolgen hebben en het moraal naar beneden brengen.

Wil je het graag zelf uitzoeken, geen probleem. Onderaan vind je een paar zeer goede en omvattende resources. Heb je graag begeleiding, aarzel dan niet om me te contacteren.

Over mij

Al jaren ben ik gepassioneerd door remote werk omdat dit de vrijheid geeft om te werken waar en hoe ik het meest productief ben. Mijn leven is meer in balans, ik verlies minder tijd en kan me meer focussen op de dingen die belangrijk zijn. Bovendien gaat remote werk gepaard met vertrouwen en verantwoordelijkheid, zaken die ik heel belangrijk vind.

Ik werk dus ook al jaren remote en ben de founder van de virtual summit How To Get Remote Work, waarbij ook bedrijven werden uitgenodigd om te praten over de organisatie van remote werk en welke skills werknemers moeten hebben.

Getuigenissen

Ik had op internet en voornamelijk YouTube al heel wat info gevonden of meer inspiratie gekregen. Nu zijn er uiteraard vragen die je enkel kan stellen aan iemand die het effectief doet en er ervaring in heeft. Enorm veel vragen dus waar je een persoonlijk en specifiek antwoord op zoekt. Deze heb ik dan ook gekregen dankzij Lotte. De vragen die ik stelde werden super beantwoord.

Tijdens de virtual summit ‘How To Get Remote work’ heb ik veel waardevolle strategieën en tips gekregen van experts.

“Ik ervaar Lotte als een bijzonder wijs, deskundig en gedreven vrouw. Ze heeft een heel specifiek inzicht in situaties en cijfers en beheert haar materie grondig. En dit allemaal vanuit een warme, coachende stijl. Haar antwoorden zijn altijd snel en grondig, met oog voor het bredere geheel.

Online Resources

Openbaar handboek van GitLab

GitLab is één van de grootste voorbeelden wat betreft remote werk. Ze hebben een handboek waarin al hun procedures beschreven staan.

Remote

Remote biedt oplossingen voor het aanwerven van personeel in landen waar je geen vestiging hebt. Bovendien hebben zij ook heel wat resources op hun website.

Thuisvoordeel

Koen Blanquart heeft een boek geschreven over thuiswerk. Met zijn jaren ervaring als remote werker en bedrijfsconsultant geeft hij heel wat goede informatie en tips.

Contacteer mij voor jouw vragen of voor een vrijblijvend introductiegesprek.